Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Wilco Kelderman wil groeien in Vuelta

Wilco Kelderman is bezig aan een redelijke Ronde van Spanje. De nummer 9 van het klassement spreekt tegen De Telegraaf de verwachting uit dat hij nog kan groeien in de Vuelta. Daarnaast laat hij zich uit over het vertrek van zijn ploeggenoot Tom Dumoulin.

 

De 28-jarige Kelderman weet uit ervaring dat hij zich nog kan verbeteren in de Spaanse ronde. “Toen ik hier in 2017 vierde werd, voelde ik me in het begin ook niet super. Het was destijds net zo goed een beetje aftasten en daarna kwam ik er wel doorheen.” Vandaag kan Kelderman aanvangen met het verbeteren van zijn positie in het klassement in de 36 km lange tijdrit van Jurancon naar Pau.

Het voorjaar van Kelderman viel in duigen na een valpartij in de Ronde van Catalonië, waarbij hij zijn sleutelbeen en nekwervel brak. Nadien droeg hij zes weken een nekbrace. “In die periode na mijn val in maart heb ik lang stilgezeten. Heel je lichaam wordt daardoor zwakker. En door die nekbrace was dat ook niet lekker voor mijn rugspieren.”

Ondanks de lange afwezigheid van de Barnevelder werd hij in de Ronde van Frankrijk geacht om Tom Dumoulin te vervangen. “Het was een gok om te zien of ik er klaar voor was”, vertelt Kelderman tegen de ochtendkrant. De gok pakte verkeerd uit en Kelderman moest in de tweede week opgeven met rugklachten.

Hoewel Kelderman het vertrek van Dumoulin betreurt, biedt het tegelijk meer perspectief voor zijn eigen klassementsambities. “Het is heel jammer dat Tom vertrekt. Dat is een renner aan wie ik me heel erg kon optrekken en we kunnen goed met elkaar overweg. Ik begrijp zijn keuze wel. Als je het gevoel niet meer hebt, moet je iets anders zoeken. Het is jammer dat het op deze manier is gelopen. Door zijn vertrek kan ik meer voor mijn eigen kansen rijden.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.