Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Update: Tom Dumoulin zondag geopereerd aan de knie, nu op hoogtestage

Tom Dumoulin is zondag nogmaals aan zijn knie geopereerd. Het was een kleine operatie waarbij een stukje gravel is verwijderd. Vandaag rijdt de kopman van Sunweb met de auto naar de Alpen om aan te vangen met zijn hoogtestage.

Via een persbericht van Team Sunweb laat teamarts Camiel Aldershof weten dat Tom gisteren een kleine operatie heeft ondergaan. “Ze hebben iets verwijderd wat een metaalsplinter leek, maar het bleek uiteindelijk een stukje grind. We hebben besloten het te laten verwijderen, omdat het irritatie veroorzaakte.”

“Tom heeft een testrit gedaan en dat ging allemaal goed”, vervolgt Aldershof. “Daarom hebben we besloten hem op trainingskamp te laten gaan en de Tourvoorbereiding door te zetten. Zijn progressie wordt elke dag in de gaten gehouden, en zijn training mogelijk aangepast, maar de tekenen zijn goed.” Vandaag vertrekt Dumoulin richting Alpen om daar te beginnen aan zijn hoogtestage als voorbereiding op de Tour de France die 6 juli start.

 Update

Tom Dumoulin heeft in overleg met zijn ploeg besloten zijn hoogtestage in de Franse Alpen nog enige dagen uit te stellen.

Dumoulin zat al in de auto richting Frankrijk, toen de Maastrichtenaar begon te twijfelen, vertelt zijn persoonlijke trainer Hendrik Werner tegen de NOS. “Hij heeft me gisteren twee keer gebeld onderweg. Hij stelde zichzelf de vraag: ben ik er eigenlijk wel aan toe? Vervolgens draaide hij de auto om.” Op de vraag of Dumoulin de Tour wel gaat halen, zegt Werner het volgende. “Tom heeft al veel tegenslagen gekend en hij heeft heel vaak een antwoord gevonden. Dat houd ik in mijn achterhoofd.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.