Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tom Dumoulins knie nog niet volledig hersteld

In een interview met de NOS geeft Tom Dumoulin aan dat hij nog steeds irritaties aan de knie heeft en nog geen zekerheid kan geven met welke vorm hij aan de start van de Tour de France staat. Vanaf zondag gebruikt Dumoulin de Dauphiné als zijn ultieme testcase voor de Ronde van Frankrijk.

Op de vraag van de verslaggever van de NOS hoe het met hem gaat, antwoordt Dumoulin positief. “Naar omstandigheden best wel goed. Het kan nog wel beter ja. Af en toe heb ik nog pijn. Vooral bij het sprinten en het aantrekken. Ik had liever gezien dat ik nu helemaal klachtenvrij was, maar dat is nog niet het geval.”

“Ik krijg nog steeds een reactie van de knie”, vervolgt Dumoulin. “En er zit vocht in de knie. Het kraakbeen is een klein beetje beschadigd. Het is een flinke impact geweest. Een flinke botkneuzing. Het kan op zich niet veel kwaad. Ik ben benieuwd hoe het in de Dauphiné gaat na een paar dagen. Ik heb nu twee dagen gewoon goed kunnen trainen. Als dat goed gaat in de Dauphiné heb ik er ook alle vertrouwen in dat het goed komt voor de Tour. Als de Dauphiné echt tegenvalt wordt het ook wel moeilijk om de Tour in goede vorm te halen. Dan zal ik alsnog met een beetje extra rust wel naar de Tour toe kunnen, maar dan zal ik wel mijn ambitie enigszins moeten bijstellen.”

In de huidige situatie ziet Dumoulin zichzelf niet als favoriet voor de Tour. Na de Dauphiné blijft de Maastrichtenaar op hoogte in de Alpen tot iets voor de start van het NK. Dan blijft hij nog even thuis om vervolgens naar de Tour te gaan.

 

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 1
Jan
8 juni 2019 09:06
Hopen dat het goedkomt voor de Tour.

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.