Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Thibaut Pinot: “Eerst ritzege en dan het klassement”

Tegenover CyclingNews heeft Thibaut Pinot zijn verwachtingen voor de komende Ronde van Frankrijk geschetst. De eerste prioriteit van de Fransman is het behalen van een ritzege. Donderdag in de etappe naar La Planche des Belles Filles dient zich de eerste kans op ritsucces aan voor de klimmer.

Opmerkelijk gezien gaf Pinot in het interview aan dat een goed klassement niet het eerste doel is voor de Fransman. “Ik kom hier in de beste vorm die ik in jaren heb gehad. Het belangrijkste doel is het winnen van een etappe, daarna komt pas het klassement. Hoe sneller ik een etappe pak, hoe beter het is. Donderdag in de etappe naar La Planche des Belles Filles zou geweldig zijn.”

“De 6e etappe met de finish op La Planche des Belles Filles is natuurlijk erg interessant”, vervolgde Pinot. “Het is een rit in het middengebergte en die zijn het mooiste, maar ook het moeilijkste te controleren. Het is de 6e rit en de tijdrit is dan ook al geweest. Het klassement heeft dan al enige vorm gekregen. Donderdagavond zal ik weten hoe mijn kansen voor het algemeen klassement ervoor staan. Ik wil het maximale eruit halen en zo hoog mogelijk in het algemeen klassement eindigen. Het is niet erg als er in Parijs een paar renners boven mij in het klassement staan. Het is oké als zij sterker zijn dan mij. Ik wil in Parijs gewoon nergens spijt van hebben.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.