Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tenerife, Granadilla (70 km; april 2016)

De dag na aankomst op Tenerife. Ik verblijf met mijn broer in het plaatsje Callao Salvaje. Prima hotel, met zwembad, aan de ruige kust gelegen in het zuidwesten nog geen 15 kilometer ten noorden van het aan elkaar gegroeide toeristendrieluik Costa Adeje, Playa de las Américas en Los Cristianos.

IMG_20160414_204039

Het grote doel van deze reis is klim naar de Teide (ca. 2350 m). Maar vandaag nog niet. Eerst maar eens de racefiets ophalen. De vooraf via Internet bestelde fiets haal ik op bij BikePoint in Playa de las Américas. Met de wielerkleding al aan stap ik in de bus naar BikePoint, want ik wil gelijk een tochtje maken. Ik krijg een Ridley mee. Prima fietsje, redelijk basic, aluminium met 105, zo’n beetje wat ik thuis ook rijd. Alleen wel een hard zadel, zal ik later bemerken. Het was verstandiger geweest om mijn eigen zadel mee te nemen, zoals een half jaar geleden bij de trip naar Mallorca.

De eerste tocht op Tenerife is gepland als een rustige verkenningstocht. Niets is minder waar, schijn bedriegt hier. Vlak is het nergens, de weg golft op en neer, met hier en daar korte steile klimmetjes. Via Los Cristianos fiets ik in de richting van het vliegveld, waar ik een dag eerder landde, en richting El Medano, het mekka voor surfers. Door de harde wind, fel brandende zon en het totale gebrek aan enige beschutting in het dorre, droge en kale zuiden van Tenerife baan ik mij met moeite een weg over het drukke eiland. Aan toeristen en auto’s bepaald geen gebrek. Het noorden blijkt een stuk rustiger, zo leer ik een paar dagen later. Vakantie- en fietstip!

Vanaf El Medano vervolgt de route noordwaarts. De eerste echte klimkilometers zijn een feit als ik zo’n 600 hoogtemeters in ruim 10 kilometer wegtrap naar Granadilla. Tijdens de klim wordt het gelukkig steeds rustiger op de weg, aangezien bijna alle auto’s de hoofdweg via de oostkust richting het noorden pakken.

Vanaf Granadilla wordt het echt genieten. De volgende 15 à 20 kilometer gaan vals plat omlaag over een rustige weg met mooie vrije uitzichten over de oceaan en de toeristische plaatsen aan de kust. Via Valle de San Lorenzo bereik ik La Camella. Rechtsaf ga je hier naar de Teide via Arona en Vilaflor. Dat is voor morgen, vandaag daal ik af naar de kust. Terug in Playa de las Américas vervolg ik mijn weg via Costa Adeje naar Callao Salvaje. Wie denkt dat je hier op de kustweg niet meer hoeft te klimmen heeft het goed mis. Vlakke wegen doen ze hier niet aan. Na bijna drie uur en 70 km. fietsen bereik ik het hotel. Ik zie tot mijn stomme verbazing dat ik nu al 1.500 hoogtemeters heb gedaan. Een rustige eerste dag? Dacht het niet!

1

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.