Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Steven Kruijswijk zet kroon op carrière

Steven Kruijswijk heeft met de derde plek in de Ronde van Frankrijk de kroon op zijn carrière gezet. Na de vijfde plaats van vorig jaar was het podium de grote droom van de Brabander.

 

Tegenover het AD geeft Kruijswijk aan dat hij enorm opgelucht is dat het eindelijk gelukt is. “Dit was het grote doel aan het begin van de Tour. Dat die etappes werden ingekort, maakte het niet makkelijker. Maar ik en de ploeg zijn blijven vechten, omdat we wisten dat het podium mogelijk was. Dat het op de laatste dag in de bergen is gelukt, is een grote opluchting.”

 

“Vorig jaar was ik er ook dichtbij”, doelt Kruijswijk op zijn vijfde plaats in de Tour van 2018. “Ik hikte ertegenaan en was aan het forceren om het een keer waar te maken. Om voor mezelf iets tastbaars te hebben. Echt die podiumplek te pakken. Dat het dan in de Ronde van Frankrijk lukt, maakt het des te mooier. De Tour is het hoogst haalbare.”

 

In het interview met het AD geeft Kruijswijk aan dat hij waarschijnlijk ook de Ronde van Spanje gaat rijden. “Ik denk wel dat je me daar zult gaan zien. Vorig jaar ging het ook goed. Ik ga eerst hiervan genieten en over een week verzet ik mijn gedachten richting de Vuelta. Maar ik ga niet zeggen dat ik nu meteen voor de overwinning ga.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.