Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Steven Kruijswijk tevreden over verloop etappe 8

Steven Kruijswijk kwam in de 8e etappe van de Ronde van Frankrijk in de groep der favorieten binnen. Alleen op klassementsrenner Thibaut Pinot verloor de Brabander 20 seconden.

 

Tegenover de NOS blikte Kruijswijk tevreden terug op de rit. “Het was een lastige dag met veel beklimmingen. De hele dag door was niet helemaal duidelijk of er nou echt achtervolgd zou worden, maar dat is uiteindelijk wel gebeurd. In de kleine groep aan het einde hadden niet veel nog de benen wat te doen. Ik werd eigenlijk steeds beter en de rest werd afgemat.”

 

Op de laatste gecategoriseerde klim, met de top op 12 km van de meet, reden Alaphilippe en Pinot weg. “We wisten een beetje dat dat zou gebeuren. Ik zat in de groep daarachter en het was aan Trek om het dicht te rijden. Mollema kwam nog met ons over de streep, dus hij heeft niet vol achtervolgd. Pinot is goed vandaag, maar ook echt een puncheur. Dat maakt hem tot een mooie renner en de aanval loont”, aldus Kruijswijk.

 

Op ongeveer 35 km voor de meet leek Kruijswijk in de problemen te verkeren toen hij achterin het peloton bivakkeerde, maar dat was een samenloop van omstandigheden verklaarde de klassementskopman van Jumbo-Visma tegenover Wielerflits. “Wij waren op iemand van de ploeg aan het wachten die met bidons langs de kant zou staan, maar toen kwam Alaphilippe ten val, waardoor er een gat ontstond. Wij zaten daar achter, maar ik had die bidon nodig. Als je weet dat dat het laatste moment is, dan moet je die bidon hebben. Het was even vooruitdenken, dus er was geen paniek.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.