Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Steven Kruijswijk doet uitstekende zaken op de Tourmalet

Steven Kruijswijk heeft zich vandaag gehandhaafd tussen de beste klimmers van de Tour. Na Pinot en Alaphilippe kwam hij als derde over de streep. De Brabander liep uit op Thomas en naderde de Tourwinnaar van 2018 tot op 0,12 in het klassement.

Tegenover de NOS vertelde Kruijswijk tevreden te zijn over de dag van vandaag. “Ik denk dat mijn niveau aardig is, ik ben tevreden. Ik kon het niet goed inschatten. Die ploegmaten van mij reden zo hard, ik heb ze tot kalmte moeten manen. Zij gingen volle bak. Toen hadden we nog een klein groepje in de laatste 500 meter. Ik ben goed gefinisht.”

Na de prestatie van vandaag gaat de kopman van Jumbo-Visma met veel vertrouwen de derde week in. “Ik ga elke dag het maximale geven. Als ik zo rij dan komt dat goed. Het kan wisselvallig zijn. Als ik deze lijn doortrek, mag ik het vertrouwen hebben dat ik mee ga doen om het podium.”

Jumbo-Visma was de laatste ploeg op de Tourmalet die nog met zijn drieën waren. George Bennett en Laurens De Plus verzetten beulswerk op de mythische col en Kruijswijk was dan ook lovend over zijn ploeggenoten. “De ploeg was echt zo goed. Dat is echt mooi om te zien. Eerst doen we mee met de sprints. En nu zijn we met drie bij de laatste tien op de Tourmalet. Na het wegvallen van Wout ging de focus op vandaag, dat is aardig gelukt.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.