Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Niki Terpstra droomt van winnen Touretappe

Tegenover het AD geeft Niki Terpstra aan soms te dromen van het winnen van een Touretappe. De Nederlandse klassiekerspecialist in Franse dienst gaat deze zomer op voor zijn achtste Tourdeelname.

In dienst van zijn nieuwe ploeg Total Direct Energie gaat Niki Terpstra vanaf 6 juli op jacht naar ritsucces. “De wens is de vader van de gedachte. Ik hoop dat ik nog eens kan strijden voor een etappe. Voor het grote publiek is het toch het meest aansprekende, een rit in de Tour. Het is alleen moeilijk. Ik kan hard fietsen, maar ik heb het nadeel dat ik geen rasklimmer ben en ook geen sprinter. Ik moet het hebben van hard fietsen en tactiek. Dat we wegblijven met een mooi groepje en dat het eindigt in een tactisch steekspel. Net als vroeger, toen ze met tien, vijftien man wegreden in de vlakkere Touretappes. Dat gebeurt nu veel minder.”

Als hij geen etappe in de Franse ronde weet te winnen zal dat niet tot een grote frustratie leiden, geeft Terpstra aan tegenover het ochtendblad. “Zonder Touretappe ontbreekt er niets aan mijn carrière. Kijk naar Tom Boonen: die won alle klassiekers, behalve de Omloop Het Nieuwsblad. Daar was iedereen altijd mee bezig, behalve hijzelf. Zo kijk ik er ook naar: ik probeer het, ik geef alles. Maar ik weet hoe moeilijk het is. Het kan goed zijn dat ik nooit een Tourrit win. Ik zal er niet wakker van liggen. Maar het zou heel lekker zijn als het wél lukt.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.