Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Mikel Landa wil Tour de France winnen

Na zijn vierde plaats in de afgelopen Ronde van Italië heeft Mikel Landa zichzelf alweer een nieuw doel gesteld. In gesprek met het Spaanse Sport laat de Spanjaard aan duidelijkheid niets te wensen over. “De ambitie is om de Tour te winnen”.

Nadat Valverde eerder had aangegeven toch aan de komende Tour deel te nemen, gaat Movistar, net als vorig jaar, met de drietand Quintana, Valverde en Landa van start in Frankrijk. Vorig jaar leken er teveel kapiteins op het schip en het is de vraag wat de rolverdeling tussen de drie komende zomer is. Landa is naar eigen zeggen in ieder geval een van de kopmannen en spreekt zijn doelstelling onomwonden uit. “Het zal moeilijk worden, maar ik hoop te winnen.”

Nadat Landa in de Tour van 2017 een seconde tekort kwam voor plek drie strandde hij in de afgelopen Giro d’Italia op acht seconden van het podium. Over zijn ploeggenoot Carapaz is hij lovend. “Carapaz was gewoon beter in de voorbije Giro. Hij reed sterk in de bergen, presteerde goed in de tijdritten en won etappes. Hij liet het zien vanaf het begin.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.