Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Mathieu van der Poel wil ooit de Tour de France rijden

Mathieu van der Poel wil ooit de Tour de France rijden, maar volgend jaar nog niet. De winnaar van de Amstel Gold Race zag bijna alle etappes van de Ronde van Frankrijk. Tegenover Sporza ging de Nederlandse alleskunner in op de Tour en het presteren van Wout van Aert.

 

“Ik vond het al bij al een mooie Tour de France. Ik heb bijna alle etappes gezien. Ik vond vooral de eerste week goed uitgestippeld. Of ik nu meer zin gekregen heb in de Tour? Niet meer dan anders. Ik heb altijd gezegd dat ik het ooit wel eens zou willen doen, omdat ik vind dat je als renner toch eens gedaan moet hebben. Maar het is niet zo dat ik nu ineens volgend jaar de Tour wil rijden.” Van der Poel richt zich volgend jaar op de Olympische Spelen op de mountainbike en daarbij is in zijn planning geen plaats voor de Ronde van Frankrijk.

Over de prestaties van zijn crosscollega Van Aert in Frankrijk was Van der Poel zeer te spreken. “Of ik verbaasd was door zijn prestaties? Ja en nee. Ik wist dat hij heel goed bezig was, maar een rit winnen in de Tour is het hoogste niveau. Dat is knap.”

In het vraaggesprek met Sporza kwam ook de zware val van Van Aert ter sprake. “Die val wens je natuurlijk niemand toe. Als hij het hele crossseizoen niet in actie komt, dan is dat ook voor mij heel jammer. Of we elkaar al gehoord hebben? Neen, het is niet zo dat we altijd contact hebben. Maar ik lees de berichten mee en het is blijkbaar toch vrij ernstig. Als hij een streep door het hele crossseizoen moet trekken, dan zou ik dat zelf heel erg jammer vinden.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.