Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Krakende Alaphilippe behoudt geel na zwaar Pyreneeënweekend

Op de Prat d’Albis kraakte Julian Alaphilippe voor het eerst, maar de gele trui zit nog steeds stevig om zijn schouders. In het klassement heeft de Fransman nog een voorsprong van 1,35 op Geraint Thomas.

 

Na afloop van etappe 15 gaf Alaphilippe tegenover De Telegraaf aan dat hij het moeilijk had gehad. “Het is niet één speciale aanval die me de das om deed. Het is gewoon een opeenstapeling van alles, de voorbije twee weken die zich laten voelen. Ik heb gekoerst in deze Tour zoals ik dat altijd en graag doe, mijn aanvalslust getoond, met panache gestreden. Ik draag die gele trui al lang en dat brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Vandaag heb ik de prijs betaald.”

 

“Ik heb iedere dag gezegd dat ik het van dag tot dag bekijk en dat ik mijn limieten ken”, geeft Alaphilippe aan over zelfkennis te beschikken. “In de laatste rit in de Pyreneeën is mijn voorspelling uitgekomen. Ik was op het einde helemaal uitgeput, maar ik ben blij dat ik het geel nog heb gered. Ik heb ervoor geknokt en ik mag hem ook nog tonen na de rustdag. Wat er ook nog gebeurt daarna, ik ben trots op alles wat ik hier al gerealiseerd heb.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.