Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jumbo-Visma wil met Dumoulin de Tour winnen

Tom Dumoulin gaat samen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk het kopmanschap dragen bij Jumbo-Visma. “Onze ambitie is het om Team Ineos in de Tour te verslaan”, vertelt teammanager Richard Plugge tegenover De Telegraaf.

 

“Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan dat doel: het winnen van een grote ronde”, vertelt Tom Dumoulin tegenover de landelijke ochtendkrant. “Ik was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging en Team Jumbo-Visma is daar de juiste ploeg voor.”

 

Teammanager Richard Plugge geeft aan dat de belangstelling voor Dumoulin pas de afgelopen weken concreet is geworden. “Eerst hebben wij met onze kopmannen Primoz en Steven uitgebreid gesproken. Beiden zagen in dat de komst van Dumoulin een versterking is. Wanneer je meer klassementsrenners kort hebt staan, kun je een spel spelen. Zoals Team Ineos het in de Tour ook met Egan Bernal en Geraint Thomas deed. Het vergroot voor een ieder de kans om een keer te winnen. Onze doelstelling is niet alleen de Tour winnen. Wij willen vanaf de komende Vuelta in elke grote ronde om de eindzege meedoen.”

 

“Tom gelooft er ook in dat je met een sterk blok met meer kopmannen in een grote ronde verder kunt komen”, vervolgt Plugge. “Hij realiseert zich dat ons team zijn kans om ooit de Tour te winnen vergroot. In onze ideeën en toekomstvisie kan hij zich vinden.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.