Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jakob Fuglsang op weg naar Tourpodium?

Een van de kanshebbers voor het podium in de komende Tour de France is Jakob Fuglsang. De 34-jarige Deen is dit seizoen bezig aan zijn beste seizoen ooit en beschikt daarnaast over een sterke ploeg. Hij bevestigde onlangs zijn kwaliteiten als klassementsrenner door de mini-Tour, het Critérium du Dauphiné, op zijn naam te schrijven.

De nummers 2 (Tom Dumoulin), 3 (Chris Froome) en 4 (Primoz Roglic) van vorig jaar nemen om verschillende redenen niet deel en dus zien veel klassementsrenners kansen om op het podium te belanden. Ook Jakob Fuglsang behoort tot die categorie. “Het doel is op het podium te komen. De eindzege is een droom, maar laten we niet vergeten dat de winnaar van vorig jaar er wel bij is.”

Uiteraard doelde de Deense kopman van Astana op Geraint Thomas. “Ineos heeft de ervaring om zo’n wedstrijd te controleren. Als Thomas de vorm heeft van vorig jaar, zou het wel eens een minder open Tour kunnen zijn dan iedereen denkt.”

“We zullen Team Ineos moeten uitdagen, in de hoop er een open Tour van te maken”, vervolgde Fuglsang. “We zullen agressief moeten koersen. Het is niet nodig om te wachten op de derde week. We zullen een andere wedstrijd krijgen zonder Chris Froome, maar Team Ineos blijft de favoriet.” Over de kracht van zijn team uitte de ervaren Deen zich positief. “We hebben een hele solide ploeg en we zullen dan ook niet veel verliezen in bijvoorbeeld de ploegentijdrit.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.