Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Geen grote rondes dit jaar voor Tom Dumoulin

De Telegraaf berichtte deze morgen dat de Ronde van Spanje en het WK in Yorkshire allebei te vroeg komen voor Tom Dumoulin. De kans is zelfs groot dat hij dit seizoen helemaal niet meer in actie komt.

 

Door de valpartij in de 4e etappe van de Giro d’Italia en de latere complicaties aan zijn knie ging er al een streep door zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk. Met het missen van de Vuelta rijdt de Limburger dit wielerjaar geen enkele grote ronde.

 

Tegenover De Telegraaf vertelt zijn trainer Hendrik Werner dat hij geen negatieve gevolgen verwacht van een seizoen zonder grote rondes. “Het belangrijkste is dat zijn knie weer helemaal herstelt. Tom weet wat hij moet doen om in topvorm in een grote ronde te starten. Verder heeft hij ook de ervaring van het rijden van een grote ronde in de top van het klassement. Het is dus niet dat hij in die leerschool nu lessen heeft gemist.”

 

“Deze lange periode van rust zal zijn honger naar succes alleen maar doen toenemen”, vervolgt Werner. “Hij weet nu wat het is om langs de kant te staan in de belangrijkste periode van het seizoen. Denk maar dat hij zich wil revancheren op het moment dat zijn knie weer 100% in orde is. En dan staat hij zowel fysiek als mentaal weer fris aan de start.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.