Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Dylan Groenewegen: “Drie keer is scheepsrecht”

Dylan Groenewegen heeft in de 7e etappe zijn eerste sprintzege van deze Ronde van Frankrijk binnengehengeld. Tegenover de camera van de NOS liet Groenewegen zijn opluchting en blijdschap de vrije loop. “Ik ben heel erg blij met deze overwinning”.

 

In de 1e etappe kwam de Amsterdammer ten val, bij de 2e sprintkans kwam hij niet verder dan plek vijf, maar bij de 3e keer was het raak. “Ik ging in de 1e sprint met 70 km/h onderuit. Dan denkt iedereen dat ik er meteen weer sta, maar ik had toch echt wel hersteltijd nodig. En in die 2e sprint was ik gewoon nog niet fit.”

 

De opluchting bij de Nederlandse spurtbom na de aankomst in Chalon sur Saône was groot. “Joh, ik ben zo blij. Twee keer niks, drie keer is scheepsrecht.” Voor de camera van de NOS blikte Groenewegen terug op de finale van vandaag. “Ik raakte even ingesloten op 500 m van de finish. Maar gelukkig kon Mike nog wat ruimte vinden, waarna ik ben aangegaan. Ik zag Ewan vervolgens nog dichtbij komen: het was een close finish. Dit is een echte teamprestatie. Mike doet zijn werk fantastisch ondanks zijn valpartij aan het begin van de etappe, terwijl de mannen de hele tijd van voren hebben gezeten. Het is mooi dat we konden winnen.”

Uitslag etappe 7 Tour de France 2019

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.