Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Chris Froome eerste interview na zware val

Op de sociale media van Team Ineos heeft Chris Froome voor het eerst uitgebreid gereageerd op zijn zware blessure. Tijdens de verkenning van de individuele tijdrit in de Dauphiné kwam de Brit zwaar ten val en liep daarbij meerdere breuken op.

 

Op 12 juni verloor Froome bij een snelheid van ruim 50 km/h de controle over zijn fiets en botste met hoge snelheid tegen een muur. De viervoudig Tourwinnaar brak daarbij zijn rechterdijbeen, heup, elleboog, nek en meerdere ribben. “Ik herinner me nog het eerste deel van de verkenning, maar van de val zelf weet ik niks meer. Dat is een groot zwart gat.”

 

Na een zware operatie in het ziekenhuis van Saint-Étienne moest Froome ruim een week op de intensive care verblijven. Na een periode in een revalidatiecentrum werkt Froome nu thuis aan zijn herstel. In het interview gaf Froome aan dat hij het vlak na de operatie somber inzag maar uiteindelijk besefte nog veel geluk te hebben gehad. “Ik voelde me een dag na de operatie hopeloos. Ik kon nauwelijks ademen door de gebroken ribben die op mijn longen duwden. Ik hoestte bovendien bloed op. Dat was beangstigend. Ik besefte bovendien dat ik de Tour de France zou missen. Ik werd opgetogen toen de chirurg zei dat ik volledig kon herstellen. Ik heb nog ongelooflijk veel geluk gehad dat ik geen ergere blessures heb opgelopen.”

 

Froome wil zo snel mogelijk zijn rentree maken en stort zich vol overgave op de revalidatie. “Ik loop voor op schema. Ik mag nu al voorzichtig met gewichten werken. Ik ga elke ochtend drie tot vier uur naar de fysio. Na het middageten doe ik zelf ook nog twee uur oefeningen. Het doel is om volgend jaar weer terug te keren in de Tour, dat drijft me.”

 

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.