Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

BREAKING: Tom Dumoulin niet naar de Tour de France

Tom Dumoulin neemt deze zomer niet deel aan de Tour de France. De knieblessure die hij opliep in de Giro d’Italia speelt hem nog teveel parten.

Afgelopen vrijdagavond in de Dauphiné kreeg hij weer last van de knie en besloot de etappekoers uit voorzorg te verlaten. Op zondag werd er nog een stukje grind uit zijn knie verwijderd en maandag maakte Dumoulin rechtsomkeert toen hij onderweg was naar zijn hoogtestage in Frankrijk.

Die maandag besloot hij ook om de Tour niet te rijden, maakte de Maastrichtenaar vandaag bekend tegenover de NOS. “De Tour gaat hem niet worden het heeft op dit moment geen zin meer. We hadden niet verwacht dat het herstel van de knie zo gecompliceerd zou zijn. Eigenlijk ben ik als een gewonde, dolle stier op de Tour afgerend. Maar sinds de val in de Giro is het meer een revalidatieproces geweest dan een proces om in een goede vorm de Tour te winnen.”

“Ik heb tien hechtingen in mijn knie. Eigenlijk heb ik niet de tijd genomen om alles te verwerken. Zonder erover na te denken heb ik er alles aan gedaan om naar de Tour te gaan. Dit besluit voelt als een opluchting.”

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.