Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bauke Mollema blijft steken op vierde plaats in rit naar Gap

Bauke Mollema behoorde tot één van de vluchters van de grote kopgroep in de etappe naar Gap. De Groninger moest zich uiteindelijk neerleggen bij de vierde plaats in de daguitslag.

 

De kopgroep van 33 man bleef tot 38 km van de streep bij elkaar toen Mollema als eerste de aanval zocht. “Ik viel redelijk vroeg aan. Ik wist dat er een paar linke bochtjes in dat dorpje zouden komen, maar uiteindelijk reden de anderen het snel dicht.”

Op ruim 20 km van de meet reden 11 mannen weg. Een van hen was teamgenoot Toms Skujins, waardoor Mollema geen achtervolgend werk hoefde te verrichten. Vlak voor de voet van de Col de la Sentinelle ging Matteo Trentin er alleen vandoor. Tijdens de beklimming breidde de Italiaan zijn voorsprong steeds verder uit en kwam solo over de streep in Gap. “Trentin hield het in zijn eentje goed vast. Het is de verdiende winnaar. Het was een mooie grote groep en een mooie kans om voor een resultaat te gaan. Jammer dat een paar mannen beter waren.”

In de komende dagen hoopt Mollema nog een keer ten aanval te trekken. “Ik ben zeker nog niet klaar en blij met hoe ik me voelde. Morgen wordt een heel zware rit en dan is het kijken of ik dan alweer goed genoeg ben. Maar daarna komen er nog twee mooie Alpenritten aan.”

 

TOUR SPECIAL 2020 => Te koop 22 mei 2020
MEEST GELEZEN TOP 5
Plaats uw reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u anoniem blijven? Laat het naamveld dan leeg.
Reacties 0

Wordt gastblogger van Tour Special

Stuur uw wieleravontuur op met een leuke foto en misschien staat jouw verhaal morgen al online.